Vacature dirigent(e)

Muziekvereniging “De Wijhese Harmonie” is op zoek naar een:

DIRIGENT M/V

De Wijhese Harmonie is een actieve vereniging met een rijke historie en neemt een belangrijke plaats in binnen het muzikaal-culturele leven in Wijhe. Onze muziekvereniging zorgt geregeld voor optredens en muzikale medewerking aan evenementen zoals bijvoorbeeld Kerstconcert, Koningsdag, Nationale Dodenherdenking en Sinterklaas. Een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud, waarin ruimte is voor beginnende en ervaren muzikanten. Het orkest heeft op dit moment ongeveer 35 leden. Het orkest repeteert op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in ons eigen clubgebouw “De Harmonie” aan de Ambachtsweg 4 in Wijhe.

Onze nieuwe dirigent weet muzikanten van uiteenlopend niveau te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, waarbij plezier en uitdaging hand in hand blijven gaan. De dirigent draagt actief bij aan de goede harmonie in ons orkest, zowel in muzikaal als in sociaal opzicht.

Dit zijn je taken

• Je dirigeert wekelijks het orkest en bij concerten en optredens.
  • Je past vanuit deskundigheid en ervaring verschillende werkvormen toe, waardoor repetities afwisselend en uitdagend zijn voor de muzikanten.
  • Je neemt deel aan de bijeenkomsten van de muziekcommissie en adviseert bij het repertoire voor themaconcerten.
  • Je denkt mee over ledenwerving en de muzikale groei van de vereniging in samenwerking met de andere muzikale opleiders binnen de vereniging.

Dit verwachten we van jou

• Je bent in het bezit van het Hafabra-diploma, of je bevindt je in de laatste fase van de opleiding.
  • Je bent op een enthousiaste wijze in staat muzikanten van diverse niveaus (muzikaal/leeftijd) te verbinden.
  • Je bent betrokken bij onze vereniging, je bent een verenigingsmens.

Procedure
De sollicitatietermijn sluit 30 oktober 2020. Het is ons streven om de eerste gesprekken plaats te laten vinden op zaterdag 7 november a.s., om uiteindelijk de aanstelling in te laten gaan op 1 januari 2021.

Sollicitaties kunnen per mail worden verzonden aan info@wijheseharmonie.nl. Tijdens de sollicitatieprocedure zullen ook proefdirecties plaatsvinden. Eventuele vragen kunnen ook via bovenstaand e-mailadres gesteld worden.